diumenge, 16 de març de 2014

Llibre del no res

He arrencat un nou projecte. Es titularia provisionalment alguna cosa així com Llibre del no res (sí, sense guionet). Les condicions que m'he imposat serien: partir d'una fotografia, paleta reduïda de colors, treball ràpid amb aquarel·la, gran format de paper de baixa qualitat, vincular imatge amb text i que en el text hi aparegués sempre la paraula "res". 

El resultat, de moment, és una sèrie ben llarga d'imatges (fins ara dec tenir al voltant de 50 imatges) d'una estètica fosca  que pretén interrogar sobre la relació text-imatge (n'hi ha, però, que encara no tenen text).  Intento que en alguns casos sigui fàcil coincidir amb la unió entre tots dos llenguatges i que en d'altres es produeixi una interferència, un tall.  La feina mateixa del què és il·lustrar. 

Utilitzar un din A3 de poc gramatge ha fet difícil la feina de digitalitzar les imatges. Escanejades a corre-cuita (gràcies a l'Oriol i als seus companys d'estudi!),  les imatges finals no tenen massa a veure amb l'original:  ha calgut eliminar les arrugues del paper que reforçaven aquesta estètica empobrida i accelerada, els colors colors foscos s'han reduït a una massa negra indistinta i els clars han sortit força cremats. Tot i aixi la selecció següent pot donar una idea de l'original

 

         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada